Møblér med lyd

 
                            Hi-fi-møblets pioner
 
 
 
Allerede i 1965 præsenterede Sennheiser deres komplette stereomøbel Philhramonic
med separate aktive højttalere med indbygget forstærker og fjernbetjening via kabel.
 
 
____________________________________________________________________ 
 
     Højttaleres diversitet kan skabe problemer i reoler
 
                       
                    Hovsa!
 
                   Frislev
                        Clic
                        HifiMøbler
 
 
 
                            Unnu (Hifi Klubben)
  
De indbyggede højttaleres diversitet spreder store dele af frekvensområdet ind i hulrummet under højttalerne og skaber resonanser.                       
                 
 
 
                      Hurra!
 
                                   Lemus
 
 
"Mens det giver indretningsmæssig mening, kan der være god grund til, at vi så godt som aldrig ser møbler med integreret lyd.
For det første bliver stereobilledet nødvendigvis smallere end med et par korrekt placerede højttalere, og kabinetvolumenet er begrænset, især hvis der skal være plads til opbevaring også.
Der er indbygget Chromecast, AirPlay 2 og Spotify Connect i Lemus-systemet. Der er også en kombineret optisk/analog ekstraindgang. Selv om pladsen til hver højttaler er begrænset til, hvad der svarer til en kompakt standermodel, lover Lemus et frekvensområde (-3 dB) ned til 15 Hz! Det lader sig kun gøre med gavmild brug af digital korrektion til at rette frekvensgangen ud – samt hundredvis af klasse D-watt til at føre det ud i livet. Der er i alt fire forstærkermoduler på hver 150 watt i højttaleren; et til hver højttaler-enhed. Bestykningen for hver side består af en 8 tommers bas/mellemtone-enhed med ekstra lang slaglængde og en 1 tommes dome-diskant. Der er indbygget Chromecast, AirPlay 2 og Spotify Connect i Lemus-systemet. Der er også en kombineret optisk/analog ekstraindgang.
 
Indbygget rumkorrektion
Det er altid svært at placere en højttaler i lytterummet, og skal den samtidig fungere som TV-møbel, er fleksibiliteten med hensyn til placering låst fast på forhånd. Heldigvis er Lemus Home 1500 udstyret med rumkorrektion. Korrektionen virker ved hjælp af en app (iOS og Android). Når man har målt rummet igennem ved at bevæge sig omkring med mobilen, uploades korrektionskurven til højttaleren og indgår i DSP-programmeringen der."
 
 
arne rodahl