Artikler / Kreativitet

Kreativitet

                             
                
          TEKNIK       DESIGN     HÅNDVÆRK      MUSIKGENGIVELSE     
_______________________________________________________________
 
 
                                   Devialet 170
 
For fire år siden lanceret en lille fransk selskab Devialet et virkeligt revolutionerende produkt, ved at kombinere en high-end forstærker, en forforstærker og en DAC i ét slankt kabinet.
Det tog mange års udvikling og snesevis af millioner euro til at komme med sådan et produkt. For to år siden blev det opgraderet med et trådløst streaming modul.  
Af kendere udråbt som intet mindre end historiske gennembrud for high-end audio markedet.
 
 
 
Hjertet i Devialet 170 er et ADH (analog-digital-hybrid) system, hvilket adskiller det fra nogen anden løsning på markedet. ADH systemet består af en kombination af en klasse A analog-forstærker, der leverer den nødvendige spænding og et D-klassemodul, der leverer en stor strømstyrke. Denne løsning kombinerer høj ydelse og høj strøm i et meget kompakt kabinet. Devialet 170 er ikke meget større end to cigaretpakker, men man skal ikke lade sig narre af størrelsen, Devialet 170 kan yde en enorm kraft og samtidig varetage al musik med en fuldstændig naturtro lydgengivelse. Et fremtrædende kendetegn ved ADH systemet er imidlertid støjniveauet, eller mere præcist den fuldstændige mangel støj.
Tallene taler for sig selv: THD + N-0,001%, IMD SMTPE 0,001%, Signal-støj - 130 dB, Output impedans - < 0,001 Ω. Og det er en forstærker, der leverer 170 watt i 6 Ohm. Tilføj så en dæmpning faktor på mere end 1500 og evnen til at køre selv 2 Ohms højttalere, peak-strømforbrug er på 2100 W, hvilket nok vil gøre ethver måle-lab forvirret. Devialet 170`s regnekraft af er lige så imponerende. Alle analoge signaler er digitaliseret på 24/192 af PCM 4220 chip, centrale DSP er en fire centrale løsning opererer på 40 bit opløsning. DAC gør brug af flere TI PCM1972 chips, der handler signaler på intet mindre end 24/192.
Devialet 170 er indkapslet i et slank aluminiumskabinet der måler 38х38х4 cm og vejer 5,9 kg. Der  er et overflod af valgbare og justerbar indgange – optisk, USB 2.0 (støtte 24 bit/192 Hz), Ethernet (24 bit/192 Hz, kun aktiv med asynkron trådløs streaming modul installeret), AES/EBU, 4 SPIDFs, et par kan være konfigureret som analog line-indgange. Der er også et par phono-indgange med indbyggede justerbare MM/MC.
Man kan også bruge enheden til at digitalisere sine dyrebare optegnelser; alt hvad der kræves er et lydkort på din PC der er i stand til at håndtere lineær PCM-signaludgang af Devialet. Der er også en dedikeret SUB output. Men det bedste er, at man kan konfigurere alle indgange og udgange via et online-værktøj på Devialets hjemmeside.
 
                              
                          Den sensationel smukke RF remote er inkluderet.
 
Hvis man vil streame sin musik fra en PC eller en server, kan man hjælp af sin tablet eller smartphone styre afspilning og lydstyrke, og der er en særlig Devialet app til det. Den indledende opsætning er forholdsvis let. Man kan indtaste serienummeret for enheden på virksomhedens hjemmeside.
 
 
 
                             Devialet 400
 
Devialet er blandt æstetikere elsket for dens udseende.
Lyden og nytænkningen har taget verden med storm.
Entusiasterne hos franske Devialet har skabt et uhørt innovativt produkt.
Devialet 400 består af to styk Devialet 200 og er ikke mindre end en revolution og må slet ikke sammenlignes med den normale strøm af generelle nyheder indenfor hifi. Dette overgår alt andet!
Man tænker måske, at sådan en minimalistisk 'all-in-one' boks ikke kan være en seriøs konkurrent til et traditionelt hifi-setup bestående af mange bokse og kabler i metervis, men det kan det!
Få centimeter tyk, eksempelvis placeret lodret på væggen, får du en 2 x 400 watt integreret forstærker med indbygget 24-bit / 192 kHz DAC, indbygget MM/MC RIAA, WiFi og AIR Universal Streamer. Forbind din CD-afspiller, grammofon, computer,
TV, DVD/Blu-Ray, spillekonsol,internetboks, digitale musikafspiller, muligheder er utallige. Digital musik fra iTunes, YouTube, Spotify m.fl.
Lyden er åben, detaljeret, sprød, dynamisk, naturtro klasse A lyd med sublim kontrol af bassen.
 
                            
 
________________________________________________________________________
          
 
 
 
 
                                         D A V O N E
 
 
En højttaler-evergreen
 
Uafhængig af producentens kulturelle baggrund, vil man straks genkende et omvendt Nike logo eller på hovedet V for "sejr" tegn eller et Enterprise Federation medlem eller en stiliseret boomerang. Uanset hvad man ser, vil der ikke være argumenter for, at Paul Schenkels Rithm højttaler spøger med designet, et design der aldrig før er set på en højttaler, et design der gør Rithm langt mere til et fint møbeldesign end de sædvanlige kasse-trofæer.
Med SEAS koaxialelementerne opnås point source og 3D gengivelse. 
 
                             
 
                  
SEAS 18 cm koaxialelement                                koaxialmonteret diskantelemet
 
Belastning : 80 Watt (long term) 
Delefrekvens : 2,5 KHz - 18dB / oktav 
Følsomhed : 85dBFrekvensresponsen : 50-20,000Hz.                               
Vægt : 15 kg
 
                                 
 
arne rodahl